Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

Pages

Thursday, 11 September 2014

ada apa dengan new zealand?? Part 1

BELAJAQ DI NEGARA ORANG..(PART I)


Erm,ramai kawan2 tya, best ke belajar kat Negara orang..honestly speaking, it is not easy but it also not that hard..ni first time pi belajaq jauh dari Negara sendiri..selalunya yang paling jauh pon kat JB..masa study kat UTM skudai..2 jam jer dari kg pon..hehehe..tu pon kira jauh sgt da tu..skang ni kira paling jauuh la..

Part paling susah bila first time nak jejak kaki kat Negara orang ni ialah adaptation with new environment..tu yang stress!! dengan 2 orang bujang kecik yang tak tau apa..kadang2 baik,kadang2 bebai..tau dak bebai tu apa?bebai tu buat perangai..dah kawin ngan orang kedah, kadang2 da terikut2 accent mereka..cewah,accent kunun..




Sand dune - northland new zealand



Kids, u can’t predict when and where they will throw a tantrum..sometime kat convenient store kat bawah rumah ni pon ley wat perangai..adehh..kat sini mereka sgt prihatin when it comes to kids. Mana boley cubit kat public,apatah lagi memarahi depa..mau kena tangkap kami..so,tahan je la..kadang2 bagus juga..anger management gitew..so, bila depa dok wat perangai, buat bodo je la..lama2 diorang akan behave in public automatically..but again, it takes some time…just be patient parents..teringat kata-kata kat blog mana ntah..da tak ingat..” Parents, if you not exhausted you are not doing it right..”AGREED!!!!


Pas ni Mirza n Izzan pon terikut2 accent orang Kiwi..jenuh tok,tok wan, nenek and atok nak memahamkan..haha..skang ni pon Mirza cakap melayu pon dah tak macam cakap melayu..meleweh-leweh jer..meluat betul bila dengar..


TO BE CONTINUED…

No comments:

Post a Comment