Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

Pages

Thursday, 21 August 2014

SAYA, 'DIA' DAN EMPAYAR MARIA FIRDAUS

assalamualaikum dan salam sejahtera semua readers..:)

Harap semua sihat belaka ye..topik kali ni lebih terarah kepada perkongsian daripada pengalaman aku sendiri..pendek kata 'tak kenal maka tak cinta'..mungkin boleh dikongsikan dengan kawan2 yang lain yang seangkatan dengan ku..cewahhh..

begini ceritanya..

SUSU BADAN MELIMPAH RUAH IBARAT SUNGAI YANG MENGALIR TANPA HENTI

Pada zaman dahulu kala, aku bukanlah seorang yang suka supplement, apatah lagi nak join..it just not me..ramai kawan2 yang ajak join produk2 kesihatan ni..macam2 produk..



Ntah kenapa, bila bersalin anak kedua ni, badan pon tak tak bermaya, asyik penat jer..sakit pinggang jangan cakaplah..bila dah penat, kulit muka pun dah terabai..pakaila produk kecantikan apa..bila da penat + malas, berdaki la jawabnyer dek non..tambahan plak tugas as a student, wife and mother of two, memang meletihkan..takleh fokuss study habaq hang..

So, I decided to try on Shaklee product.actually, IRMA Noorazurah yang memperkenalkan produk ni..dia yang setat guna dulu..makin selim and berseri, tgk dia bertenaga jer..semua kerja fakulti pon dia join..dgn ada baby lagik..hebat2..

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Riki2 kat dia,guna apa,dia kata dia guna Shaklee..sajer je cuba2..ok la tu,cuba2 pon ade hasilnya..so aku pon cubala beli trial set bersalin a.k.a set menyusu.. aku makan VITA-LEA, ALFALFA, LECITHIN,ESP, OSTEMATRIK,& B-COMPLEX.

Alhamdulillah,sampai sekarang susu untuk Izzan si bambam tak pernah kering..n aku masih lagi consume supplement ni sampai la ni..akak bawak tau supplement ni ke NZ dek non..custom lepas jer..
Diingatkan, sesape yang amek supplement, DO NOT SKIP YOUR MEAL!! You still need to eat carbo,protein and so on..jgn dok telan supplement jer ..it won’t work that way dear.


Aku ada masalah pelawasan lepaih bersalin..and I believe im not the only one who suffer from this symptom..sakit wooo..dgn luka episiotomy lagik..sape2 yang taktau apa tu episiotomy, meh akak bagi link hasil pertanyaan dengan pakcik gugel. http://en.wikipedia.org/wiki/Episiotomy.

Alhamdulillah, after consume lecithin  and ostematric after meal, tak dak dah sembelit2 ni..bukan nak promote, just nak share my own experience..oleh kerana itu,aku pon terjoin jadik ahli.kui kui .bukan apa, dah guna tu kenalah beli lagik, sebagai langkah penjimatan..(if nak cuba try test produk ni ley PM iolss tau, walaupon iolls jauh di mata, tapi supplement uollss pasti sampai ke rumah uolls dengan selamat. Wechat pon voley..wechat ID: h3daya..email:nur_hedya@yahoo.com , tetiba ley lak promote..hahaha) 

Oh yer, izzan si bambam pon makin bambam sekarang..orang dok tya,makan apa izzan boleh jadik camtu..aku nak jawab apa..aku cakap jer la,akak makan Shaklee dik..lagi satu memang tanah badan dia tembam kot..so, supplement tu sebagai hujah tambahan giteww..*wink* *wink*.



PENGALAMAN AKU BERSAMA EMPAYAR MARIA FIRDAUS

Macam mana aku leh kenal kumpulan ni?? Ni semua pasal 'mummy' aku merangkap mak sedara 'MIMI ROHANA'..lepas aku terjerat dengan produk 'Shaklee'..tiba-tiba 'mummy' aku kata meh join kumpulan 'rock' dia..aku tertanya2 napelah 'mummy' aku setiap kali whats app/fb/we chat mesti citer pasal group ni..
dia pun 'bla bla bla' sampai aku dengan sendirinya merelakan diri jadi 'anak' kepada beliau..

Bila dah jadi ahli dibawah Empayar Maria Firdaus, alhamdulillah banyak maklumat yang aku dapat daripada seluruh warga di bawahnya..syukran perkongsian ilmu yang tiada nilainya..daripada fb,blog sampai ke kumpulan 'chat' yang sangat-sangat awesome..hanya media sosial menjadi medan perkongsian ilmu..

Terima kasih sekali lagi 'mummy' dan semua warga Empayar Maria Firdaus yang tak jemu2 melontarkan ilmu kesihatan tanpa berbelah bagi..


Buat semua reader, di sini saya kongsikan ebook PERCUMA kisah kejayaan Master Kam Maria dan Master Firdaus..Semoga ianya memberi manfaat kepada kita semua..


klik sini utk dapatkan e-book percuma!!

Ok..sampai sini dulu..nak carik gap of study..akak nak abes cepat study ni dek non oiii… oh yer, air coklat + ESP da siap..minum dulu.. *FOKUS* *FOKUS*